Un organism sanatos va prezenta o culoare piersicie-rozalie a unghiei, iar in cazul in care apare o problema in functionarea normala a organismului unghiile o vor arata!

Un proverb vechi spune “Esti ceea ce mananci” si intr-adevar unghiile pot fi o reflexie a alimentatiei. Lipsurile in alimentatie pot avea un efect negativ asupra aspectului si rezistentei unghiilor. Vitaminele, calciul si sarurile minerale sunt foarte importante pentru unghii sanatoase si puternice. Mancarea vegetariana poate sa faca unghiile sa fie casante deoarece lipsesc grasimile animale. De asemeni si curele radicale de slabit afecteaza sanatatea unghiilor. Substantele benefice de baza pentru sanatatea unghiilor dumneavoastra se afla in sarurile minerale regasite in natura.

Probleme care apar din cauza alimentatiei:

  • lipsa de vitamina A si de calciu produc uscarea si lipsa de stralucire a unghiilor;

  • lipsa proteinelor, acidului folic si a vitaminei C provoaca despicaturi in cuticulele care inconjoara unghia si care pot fi foarte dureroase;

  • dungile albe care apar pe unghie sunt semnele unei lipse de proteine;

  • cantitate insuficienta de acid drohidric duce la exfolierea unghiilor;

  • o alimentatie insuficienta sau lipsa de vitamina B12 poate duce la o uscare excesiva a unghiilor, la curbarea lor spre varf si la innegrirea lor;

  • deficienta de zinc in alimentatie poate duce la aparitia petelor albe pe suprafata unghiilor;

  • crapaturile si taieturile de pe suprafata unghiilor indica o nevoie de lichide a organismului;

  • pielea inrosita din jurul cuticulelor poate fi cauza unui metabolism incet sau a unei lipse de acizi grasi esentiali.